maanantai 7. tammikuuta 2008

Ompelukoneapua?

Puolisen vuotta ompelukoneesta haaveiltuani olen päässyt (lähes) tositoimiin. Eli nettisurffaillut asiaan liittyen, sekä käynyt kaupoissa testailemassa. Tähtäimessä on hyvä peruskone. Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat Husqvarna Viking Emerald 116 ja Pfaff Hobby 1142. Molemmat maksavat 395e, ja taitavat olla jokseenkin samalla varustelutasolla. Pfaffissa on enemmän ompeleita ja Husqvarnalla pidempi takuu.
Kokeilin hiukan molempia, mutten oikein osaa sanoa kuin sen, että ne ovat käytössäni olevaa lelukonetta huomattavasti pätevämmän oloisia. Onko kenelläkään kokemusta kyseisistä malleista, tai ylipäänsä näkemystä noista ompelukonemerkeistä?

Otan mielelläni vinkkejä vastaan!

12 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

En tiedä auttaako, mutta äidilläni on 60-luvun alussa valmistettu husqvarna vielä käytössä.
Mieti mitä tarvitset koneelta, tuleeko niitä kaikkia hienoja ompeleita käytettyä?
Monet ottaa perusompelukoneen ja kaveriksi saumurin.

Ninni kirjoitti...

Mulla on just tuo Husqvarna Viking Emeral 116. Ja kyllä se on mun mielestä ihan oiva kone, ainakin tämmöselle aloitteljalle, joka ei niitä kaikkia hienouksia kaipaa. Se on todellakin eri tuntuinen, kuin semmoset leikkikoneet, kun mitä minullakin oli ennen. (Joku Lidlistä ostettu. :D)
En mä nyt sitä oi hirveästi arvostella, kun ei mulla noista ompelukoneista ole minkäännäköistä tietoa. Kai siinä on ne kaikki perusjutut, mitä nyt kaikkien saumojen ompeluun tarvitaan. Ja tuosta toisesta mallista mulla ei kyllä oo mitää hajua.
Mutta ainakin mä olen tykännyt tuosta mallista! En mä nyt oikeen muuta voi sanoa. :) Mutta kysele ihmeessä, jos haluat tietää jotain tosta koneesta. En voi kyllä todellakaan luvata, että osaisin vastata. :D

uhoava gnu kirjoitti...

Jaahas.. En ole mikään kone-ekspertti, mutta oma koneeni on Husqvarna Viking Anna ja on ihan ok hinta-laatusuhteeltaan. Mulla on ollut hankaluuksia saada langankireys kohdalleen, mutta vika voi olla omassa opettelemattomuudessakin. Perusompeluun ihan ok, mutta turha unelmoidakaan farkkujen tms ompelusta.

Iso Gnun 20--30-vuotias Husqvarna on todella hyvä, metallirunkoinen kone. Nykyään kaikki vaan tehdään muovista.

ajrim kirjoitti...

Itse olen ommellut viime ajat (n. 15 vuotta) suht tyytyväisenä Husqvarnalla, jonka tosinkin jo kohta ihan mieluusti vaihtaisin uuteen. Pfaffkin on varmaan ihan pätevä merkki. Jos ei muuten saa eroa koneitten välille syntymään, niin voi yrittää vielä vertailla erikseen myytävien lisäosien (paininjalkojen yms.) määrää/hintaa tms. Lisäosilla peruskonetta on helppo "laajentaa".

uhoava gnu kirjoitti...

You Make My Day! Katso perusteluita blogistani :)

Carita kirjoitti...

Ammatikseen ompeleva kummitätini on aina käyttänyt Pfaffin koneita.
Itselläni on tällä hetkellä Janomen kone, joka tuntuu varsin pätevältä ja kaikkein paras siinä on päällä oleva puolakotelo! Enää ei tarvitse arvailla, pysyyko puola kotelossaan:)

Vilma kirjoitti...

Nyt tulee ihan off topic -juttua, eli ei sanaakaan ompelukoneista. Tulin vain huikkaamaan, että sinä piristät päiviäni tällä ihanaisella blogillasi: you make my day! :)

“Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times.”

Lotta kirjoitti...

Ja Vilman ja Uhoavan Gnun linkeistä minäkin täällä :). Mulla itelläni on Husqvarna Viking Romeo, ja rakastan sitä. Se on mun uskollinen sotaratsuni: voileeta ei pysty ompelemaan (tosin tämä oli aikana, jolloin en esim. tienny että neuloja on eri kokosia :D) mutta kaikesta muusta selviää kauniisti. Langankireys pitää justeerata aina joka langalle ja kankaalle erikseen, mutta sitä vartenhan jämäpalat on. Löytyy mun harrastelukäyttööni kaikki ompeleet, mitä tarvii.

Eli tuntematta Pfaffia yhtään voisin suositella Husqvarnaa :).

Pauliina kirjoitti...

Mulla on melko uusi pfaff ja se on ollut loistava.

Merith kirjoitti...

Sisäinen villapaita opasti blogiisi.

Ompelukoneista Husqvarnan kanssa en tule juttuun ollenkaan, Pfaff sen sijaan ompelee melko kivuttomasti. Singerin nimeen vannon mie ja toinen hyvä menrkki on Bernina.

Anopilla oli Husqvarna, josta en saanut mitään tolkkua ilman ohjekirjaa (ja ompelen paljon) sen sijaan Singerini langoitus on tosi yksinkertainen ja lisäksi siinä on automaattinen napinläpi joka helpottaa elämää suuresti.

Kannattaa kokeilla konetta eri säädöillä eri materiaaleille ja kokeilla myös paksua farkkua ommella. Mikäli kone selviytyy siitä, on melko hyvä suhde syntymässä:)

sannero kirjoitti...

koulussa on taideltu säädellä jut noilla Huqsvarnan koneilla, hiukan vaihtelevalla menestyksellä.(tosin niistä koneista ei ollut koskaan taidettu edes pölyjä pyyhkiä)

Kotona on äidin Pfaff, eri kone kylläkin. Sillä sisko suristelee ihan tyytyväisenä, vaikka onhan koneella jo jonkun verran ikääkin....

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Paljon ompeleva kaverini kehuu Pfaffia maasta taivaisiin eikä muuhun enää vaihtaisi!