maanantai 10. joulukuuta 2007

Elossa!

Blogissani on ollut hijaista, mutta siihen on hyvä syy: kandintyö. Viimeisten viikkojen paniikissa ehdin kyllä neuloa, mutten kuvata ja blogata. Nyt työ kuitenkin on palautettu ja esitelty ja on aika esitellä neulomuksia.

Nämä sukat valmistuivat jo ennen kandintyön loppukahinoita.Little Child´s Sock Nancy Bushin Knitting Vintege Socks-kirjasta
Lanka SandnesGarn Sisu n. 90g
Bumbusukkapuikot 2,5


Kudoin sukat ilman muokkauksia, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna ei olisi kannattanut. Varsi on liian väljä, varsinkin nilkasta. Niin, se sovittaminen? Sitäkin tein, mutta neulomisvimmassa vaan jotenkin pystyy uskottelemaan itselleen, että kyllä näistä ihan hyvät sukat tulee. Jotenkin unohtuu, että villalla on taipumusta käytössä venyä.
Ajattelin seuraavia sukkia kutoessani kokeilla varren tikuttamista silmukkamäärän kanssa täsmäävää neljännesnumeroa pienemmällä puikolla, nilkan kohdalle voisi sopia puolta numeroa ohuempi koko. Tällä hetkellä tuon kaltainen muokkaus tuntuu kykyihini nähden varteenotettavimmalta vaihtoehdolta, eikä yllä olevien sukkien perusteella ollenkaan tarpeettomalta. Nilkkani ovat säälittävän ohuet suhteessa pohkeisiin, mikä tietenkin on kivempaa kuin tasapaksujen puhelinpylväskoipien omistaminen. Jälkimmäimem vaihtoehto kylläkin helpottaisi istuvien sukkien neulomista.

Puikoilla on tällä hetkellä joululahjoja. Pahoin pelkään, että ne ovat puikoilla vielä jouluaattonakin. Myin taas itseni joulun ajaksi erään hypermarketin palvelukseen, eikä kaupan kassalla olo varsinaisesti rentouta mieltä ja etenkään hartioita, eikä jätä aikaa neulomiseen.
Koska joululahjaksi halajavia keskeneräisyyksiä en luonnollisesti voi vielä esitellä, tässä kuva itselle tulevasta huivista. Lankana Rowanin 4ply soft ja mallina Janice Lynnin Lettuce Leaf Scarf. Kivoja kumpainenkin.


3 kommenttia:

uhoava gnu kirjoitti...

Onnittelut kandista ja kiva lukea taas postauksiasi!
Sukat näyttää musta hyviltä, mutta omaan käyttöön voi tietenkin aina hioa sitä täydellistä.
Herkullisen näköinen salaattihuivikin - millaista tuo lanka on neuloa? En ole vielä koskaa sijoittanut Rowanin lankoihin, mutta joskus olisi kiva kokeilla...
(Laitoin sulle joulukortin sinne etelämpään, olet siellä varmaan joulun?)

Laina kirjoitti...

Kiitos ja kiitos! Omaan käyttöön on tosiaan piinallista neuloa, kun voisi periaatteessa tehdä täydellisen istuvia neuleita. Äh.
4ply soft on varsin mukavaa lankaa. Meinaa vähän neuloessa säikelöityä, mut on aivan ihanan pehmeää. Kyseessä on toinen Rowan-investointini eikä kumpikaan ole kaduttanut. Molemmat on tosin ollut kahden kerän juttuja. Tekisi mieli hankkia Felted Tweediä Tangled Yoke Cardiganiin, kun sekä langasta, että mallista on kuulunut paljon hyvää.

kirsi kirjoitti...

Hyvää joulua ja laadukasta neuleaikaa :)