tiistai 6. marraskuuta 2007

Pikapiipahdus ja puuvillalapaset

Viime kerrasta on jo aikaa, mutta selityksiä kyllä löytyy. Neulomisinto ei ole haihtunut, vaan syyt ovat muualla. Ensinnäkin on opiskelu: Sitäkin täytyy joskus harrastaa ja onhan se joskus ihan kivaakin. Toisena syynä on valokuvausolosuhteiden epäsuosiollisuus. Ulkona vaan sataa ja on harmaata, eikä sisällä valoa ole sitäkään vähää. Kämpässä ei yksinkertaisesti ole valonlähteitä niin paljon, että ilman salamaa kuvaaminen onnistuisi. Ja vaikka olsikin, täällä on asunnon (pieneen) pinta-alaan nähden niin paljon tavaraa ja niin rumat seinät ja lattiat, että taustalla meinaa aina näkyä jotain vähemmän nättiä. Ja kolmas syy hiljaisuuteen on Ravelry. Olen parin viime viikon aikana hengaillut siellä aikamoisen paljon. Hieno systeemi tuo Ravelry, vaikkakin varsin koukuttava. Kannattaa ilmottautua jonoon, jos ei vielä ole sitä tehnyt!

Pikkuneulomuksia on valmistunut enemmänkin, mutta tässä yksi esimerkki tuotoksistani.Malli: Puuvillalapaset, Venla käsityöt 5 (1985) (muistaakseni)
Lanka: Novita Tennessee


Vähän hatarat tiedot, mutta jos jotakuta kiinnostaa, pystyn kyllä selvittämään lähteen tarkemmin. Joku 80-luvun kirja se joka tapauksessa oli.Kerrassaan manio ohje. Vähän peruslapasista poikkeava, mutta simppeli ja nopea. Mikäli se ei kuvista välity, ranneke neulottiin ensin erikseen ainaoikeinneuleena ja poimittiin sitten silmukat sen pitkältä sivulta.7 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Aika mainiot tumput! Minäkin olen tuota Venla-kirjasarjaa selaillut, siellä on hyviä tekniikkaohjeita, muitakin kuin neulomiseen liittyviä.

Laina kirjoitti...

Kiitos! Mulla on käytössä Mummon ystävältään pelastama Venla -sarja.Muutama vuosi sitten en vielä osannut arvostaa sitä, mutta olen sittemmin tajunnut sen olevan aarre!

TiinaR kirjoitti...

Kauniit lapaset!

Sanni kirjoitti...

Ompas mielenkiintoinen lapasmalli. Vanhoista käsityökirjoita löytyy joskus mukavia malleja. Venlaa en ole selaillut, mutta joitakin muita suunnilleen saman ikäluokan käsityökirjoja kylläkin.

Elli kirjoitti...

Hauskat lapaset! Tykkään tosi paljon noista isoista napeista.

Laina kirjoitti...

Kiitos, kiitos ja kiitos! Lapaset ovat olleet kovassa käytössä, mutta nyt ne täytynee laittaa talviteloille kun on jo aika kylmä. Harkitsen neulovani samanlaiset villaiset.
Noi napit on ostettu ihan Prisman käsityöosastolta eli löytyy semmosistakin joskus kivoja juttuja!

upa kirjoitti...

Tosi mielenkiintoinen malli.
Kaunis lopputulos.