sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Haluaisin kiittää...

Ensinnäkin Uhoavaa Gnuta ja Vilmaa You make my day-tunnustuksesta. Kiitos!
Tämähän on jo kuultu, mutta mäkään en osaa jakaa tunnustusta eteenpäin vain kymmenelle blogille. Seurannassani on huima määrä blogeja, jotka kaikki piristävät päivääni.

Toiseksi haluaisin kiittää poikaystävääni, joka suostuu käyttämään neulomuksiani! Ja uskalsi vielä palata Uppsalasta Suomeen, vaikka on välittömässä vaarassa saada riesakseen lisää tuotoksiani. Aika herrasmies. Kiitos!
Gentleman´s Plain Winter Sock Knitting Vintage Socks-kirjasta (tietty!)
Marks & Kattens Strömpe& Jumpegarn
Bambusukkapuikot 2,5(asuukohan tuossa talossa karvainen lapinkoira?)

Kolmanneksi, kiitos kaikille ompelukonevinkeistä! Olen nyt onnellinen Husqvarna Emeraldin omistaja. Ompelukoneesta ehkä lisää, jahka pääsen samoille leveysasteille sen kanssa.

Ja vielä lopuksi. Haluaisin onnitella Angel Yarnia näppärästä asiakaspalvelutaktiikasta. Mitä tehdä, jos asiakas sattuu tilaamaan jotain hankalasti saatavaa, jota kyllä kaupan nettisivuilla uskotellaan olevan tarjolla? No, lähetetään kahteen kertaan muu osa tilauksesta, ja kun asiakas yrittää kysellä asiasta useampaan kertaan sähköpostitse, ei vastata sille. Ehkä se lopettaa viestittelyn, koska ei nyt kuitenkaan jää taloudellisesti tappiolle. Angel Yarn, hoi! Ne ylimääräiset kerät on nyt sitten mun! We´re done!

maanantai 7. tammikuuta 2008

Ompelukoneapua?

Puolisen vuotta ompelukoneesta haaveiltuani olen päässyt (lähes) tositoimiin. Eli nettisurffaillut asiaan liittyen, sekä käynyt kaupoissa testailemassa. Tähtäimessä on hyvä peruskone. Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat Husqvarna Viking Emerald 116 ja Pfaff Hobby 1142. Molemmat maksavat 395e, ja taitavat olla jokseenkin samalla varustelutasolla. Pfaffissa on enemmän ompeleita ja Husqvarnalla pidempi takuu.
Kokeilin hiukan molempia, mutten oikein osaa sanoa kuin sen, että ne ovat käytössäni olevaa lelukonetta huomattavasti pätevämmän oloisia. Onko kenelläkään kokemusta kyseisistä malleista, tai ylipäänsä näkemystä noista ompelukonemerkeistä?

Otan mielelläni vinkkejä vastaan!

perjantai 4. tammikuuta 2008

Muutama myssy ja pari sanaa

Olen aina ollut heikkona erilaisiin päähineisiin: Kävin lapsena mummon kanssa Stockkalla sovittelemassa hienoja hattuja ja kummitädin hattukokoelma oli mielestäni verraton. Koska suuret lierihatut eivät oikein sovi arkielämääni (olen prinsessa vain sisäisesti), joudun tyytymään erinäisiin myssyihin. Onneksi ne ovat hauskoja ja nopeita neulottavia. Huokeitakin. Nämä pipot ovat loppuvuoden stressipiikin sivutuotteita. Mulla on ollut yleensä tapana kirjoittaa opiskeluun liittyviä tekstejä muutama rivi, sen jälkeen deletoida kaikki ja pomppia sitten hetki (kuvainnollisesti) tasajalkaa tai hakata päätä seinään (kuvainnollisesti myös). Nyt kirjoittamista helpotti suosikkisijaistoimintoni, siis neulominen. Puikottelu todellakin on terapeuttista ja sen lisäksi voi syntyä kivoja hattuja! Jes!

Kutistettu versio Ravelryn hittihatusta:Malli Wendy Bernardin Le Slouch pdf
Lanka Marks& Kattens Natura, 1 kerä

Vedenvihreä pikkubaskeri:


Malli Teal Artin Simple Beret
Lanka Garnstudio Alpaca


Rustiikkinen Urchin:


Malli Ysolda Teaguen Urchin

Lanka Rowan CountryYhteiskommentit: Tykkään! Puikkokoot ja lankojen sävyt ovat jo unohtuneet, ikävä kyllä. Erityismaininta Rowanin langalle, jonka värit olivat aivan upeat. Lanka sopi täydellisesti Urchiniin. Olisi pitänyt ottaa vielä yksi kuva hatusta ylhäältä päin, että värinvaihtelut olisivat päässeet oikeuksiinsa. Eipä tullut sillä hetkellä mieleen. Harmi. Kuvaaja kyllä oli paras mahdollinen!

Ai, niin! Viiimeisessä kuvassa haukottelee Lapinkoira Saana. Kutsuttakoon sitä vaikka vierailevaksi blogikoiraksi, kun omaa ei ole.

Ja vielä: Hyvää alkanutta vuotta kaikille!