perjantai 31. elokuuta 2007

"Sää jatkuu koleana"

Noin sanottiin säätiedotuksessa muutama päivä sitten, ja siksi onkin hyvä alkaa suunnitella siirtymistä puuvillasta villaan. Suunnittelen pitäväni itseni lämpimänä tuollaisella pehmeän näköisellä neuleella. Pakko keksiä selviytymistapoja , kun Vaakkukin on ulkomailla koko pitkän syksyn. Ei auta muu.


Ostin takkia varten vaaleaa hunajankeltaista seiskaveikkaa. Väri samaan aikaan kiehtoo ja arveluttaa, joten saa nähdä millainen lopputuloksesta tulee. Ohje on joitain vuosia vanhasta Käsityökerhosta. Tykästyin malliin jo silloin, mutten uskonut pitkäjänteisyyteni riittävän sen valmiiksi saattamiseen. Ehkä nyt...?

torstai 30. elokuuta 2007

Matkakertomus


Hyvää matkaseuraa...

...ja UppsalaTässä kuva Uppsalan yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan erään rakennuksen alta. Oli aika paljon nätimpi (ja satoja vuosia vanhempi) kuin kollegarakennuksensa Jyväskylässä.Uppsalan tuomiokirkko. Lienee tuttu Pekka Töpöhännän ystäville?

Kävimme ajelulla museorautatiellä. Hauska uusi kokemus minulle!Jouduin jättämään Vaakun vaihto-opiskelijaksi Uppsalaan. Toin mukanani lankaa, lukemista ja leningin. Ruotsi, varsinkin Tukholma ja myös Uppsala, on ajoittain hillittömän kulutusvimman valtaan joutuvan unelmamaa. Kaikkea kivaa ja paljon sellaista, jota ei saa Suomesta. Yll och tyll -nimisestä lankakaupasta tarttui mukaan kaksi kerää Drops Alpacaa ranteita lämmittämään, kerä tummanruskeaa Rowanin Kidsilk Haze´iä sekä kukkanappeja. Villan ja tyllin parasta antia olivat huima värivalikoima alpakkaa sekä ihanat napit. Vierailen liikkeessä takuulla myös seuraavalla reissulla. Mahdollisesti marraskuussa.


Ostin myös neljä kerää Drops Ull-Flame´ta. Olivat tarjouksessa. Niistä syntynee keeppi tai lyhyt viitta.


Muualta mukaan lähti kasa kielikylpykirjoja sekä ihana, ihana Gudrun Sjödenin 40-lukuhenkinen mekko. Jäkimmäisestä ei valitettavasti ole kuvaa.

tiistai 28. elokuuta 2007

Onnenlehti, joka ei ehtinyt ajoissaOnnenlehti Mielityn ohjeen mukaan
Lanka: Hjerte Garn Blend bamboo
Puikot: Addin pitsipyörö nro 4
Tulin eilen Ruotsista kotiin ja vasta tänään saavutin tietokoneeni. Kerron pian reissusta ja lankatuliaisista, mutta sitä ennen täytyy esitellä ennen matkaa valmistunut onnenlehti.

Se valmistui puolisentoista kuukautta aikataulusta jäljessä. Joo. Ensimmäinen deadline oli Uhoavan Gnun hääpäivä heinäkuun alussa. Tavoite osoittautui kuitenkin aivan liian optimistiseksi ja kun into vielä hiipui myöhästymisen vuoksi, valmista tuli sopivasti Vaakun (poikaystäväni) tädin 50v. karkeloihin. Onnenlehteä oli mukava ja helppo neuloa. Kiitos siis Mielitylle hyvästä ohjeesta. Käyttämäni lanka oli kerrassaan mainiota. Kauniin kesäisen, hempeän, täydellistä vihreää ja uskomattoman pehmeää. Aiemmin lähinnä novitoja tikuttaneelle todella ylellistä.Kummastutin ihmisiä junassa (matkalla juhliin siis) viimeistelemällä huiviin sopivan pukukukan. Malli on Erika Kinightin kirjasta Koukussa virkkaukseen. Kuvat on otettu Hvittorpin Jugend-linnassa. Hieno paikka, vaikkei se taida oikein kuvista välittyä.

sunnuntai 19. elokuuta 2007

Ompelunäyte


Malli Joka tyypin kaavakirjasta, omin säädöin

Ompelu ei niin sanotusti ole ollut juttuni. Yritykset ovat usein päättyneet totaalisen epäonnistuneeseen tekeleeseen ja rumiin ajatuksiin käytössä olleesta ompelukoneesta, sekä ompelusta yleensä. Olen päättänyt moneen kertaanolla enää edes katsomatta ompelukoneeseen päin. Luonnollisesti olen myös pyörtänyt päätökseni useita kertoja. Viime aikoina tuntemukseni ompelua kohtaan ovat olleet suorastaan (itseäni) ällistyttyvän myönteisiä. Eikä se kyllä haittaa. Olisihan sentään hienoa oppia ompelemaan hyvin. Eikä siinä vielä kaikki: Olen alkanut haaveilla omasta ompelukoneesta. Toden totta olen! En olisi jonkun aikaa sitten voinut uskoa sellaisen olevan kohdallani mahdollista. Uumoilisin jopa vaate vuodessa -tahtini kiihtyvän, jos saisin käsiini ompelukoneen, jossa olisi esimerkiksi jousto-ompeleen kaltaisia hienouksia. Yllä oleva trikootoppi on nimittäin toteutettu on toteutettu ilman tällaista ylellisyyttä. Topin ompelu ei ollut tällaiselle ompelullisesti kehittymättömälle ihan helppoa (syytän myös alkeellista ja tahallaan kiukuttelevaa konetta), mutta käytökelpoisen vaatteen päällepukeminen saa unohtamaan ompelemista säestäneen hammastenkiristelyn.

perjantai 17. elokuuta 2007

Ensimmäiset pitsisukkani

Lukioajoista lähtien olen neulonut toisinaan. Suhteellisen harvoin siis. Viime aikoina tahti on hiljalleen kiihtynyt ja innostus kasvanut. Suurin syy alati kasvaviin kierroksiin lienee neuleblogien tiivis seuraaminen. Olen ollut niiden vaikutuksen alaisena keväästä lähtien. Nyttemmin tunnen Nancy Bushin, tiedän mitä addeilla tehdään ja olen ostanut ensimmäisen Interweave Knits -lehteni. Kun neuleblogeja seuraa, jää niihin koukkuun ja osapuilleen kesäkuusta lähtien oman blogin perustaminen on näyttänyt väistämättömältä. Jonkin aikaa blogin tyyliä mielessä hahmoteltuani olen päässyt tähän pisteeseen. Tässä ne nyt ovat: ensimmäiset pitsisukkani esillä ihka omassa neuleblogissani.Malli: Pitsisukat, Novita 2/02
Lanka: Novita kotiväki

Kyseiset sukat ovat ensimmäiset sitten ala-asteella neulottujen perussukkien. Siihen nähden olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikkeivat tekeleeni kovin läheistä tarkastelua kestäkään. Onneksi kuvakulman ja etäisyyden saa valita itse!